Corona: Hoe zit het met de risico’s voor kinderen en zuigelingen? - JGZ BZO
12 maart, 2020

Corona: Hoe zit het met de risico’s voor kinderen en zuigelingen?

Wij kunnen ons voorstellen dat je je zorgen maakt over de risico’s van het coronavirus voor jonge kinderen en zuigelingen. Op dit moment uiten de klachten bij kinderen en baby’s zich als een verkoudheid en worden zij er dus vaak niet ernstig ziek van. Kinderen zijn dus geen speciale risicogroep. Kinderen kunnen echter wel het virus bij zich dragen en het daardoor overdragen aan anderen. Het is daarom goed om alert te blijven en zeer terughoudend te zijn in het met je kind(eren) bezoeken van kwetsbaren, zoals bijvoorbeeld een opa of oma met gezondheidsklachten.

Wat zijn de risico’s voor vroeggeboren kinderen ?
Bij kinderen met een longaandoening kan het ziektebeeld ernstiger verlopen. Zoals voor alle mensen met andere gezondheidsproblemen geldt: houd de standaard hygiënemaatregelen in acht en blijf uit de buurt van mensen die ziek zijn.
Deze maatregelen gelden overigens voor alle virussen, ook die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Kinderen en ouders die last hebben van verkoudheid, hoesten of koorts, verwelkomen we graag weer bij ons consultatiebureau als zij 24 uur klachtenvrij zijn.

Reactie(s)