Waarde(n)vol communiceren - JGZ BZO
Inloopspreekuren JGZ

Communiceren kun je leren

Alle ‘Communiceren kun je leren’ cursussen zijn volgeboekt, maar in het najaar starten we met een nieuwe reeks. Wil je deze niet missen, dan kun je je nu al op de wachtlijst laten zetten. Wil je op de wachtlijst? Klik dan op de button ‘aanmelden wachtlijst Waarde(n)vol communiceren najaar’ onderin deze pagina en mail ons. 

In de slaapkamer van je kind ontstaat een grondkast, de telefoon is als een navelstreng verbonden met je puber en je peuter van twee zegt nee!

Hoe communiceer jij met je kind(eren)? Komt jouw boodschap naar je kind over zoals jij die bedoeld had? En hoe goed luisteren jullie nu echt naar elkaar?

In deze interactieve cursus krijgen ouders/verzorgers handvatten om de eindeloze uitdagingen van het opvoeden aan te kunnen. In 5 lessen van 2 uur worden de basisprincipes van het communiceren met het kind uiteengezet. Je leert zo luisteren dat je kind zich begrepen voelt, zo praten dat jij ook begrepen wordt, zo conflicten oplossen zodat niemand verliest en zo afspraken maken dat iedereen zich eraan houdt.

Voor wie en kosten?

Deze cursus is bedoeld voor ouders/verzorgers met kinderen tussen 2 en 18 jaar. Inwoners van Helmond kunnen in verband met een subsidieregeling van deze gemeente gratis deelnemen. Kom je niet uit Helmond, dan kun je tegen betaling ook deelnemen. Kosten worden binnenkort bekendgemaakt.

Enkele uitspraken van deelnemers:

· Ik dacht dat ik al actief luisterde maar ben erachter gekomen dat dit veel beter kan

· Meteen resultaat!

· Fijne lessen, goede communicatie met een mix van theorie, praktijkvoorbeelden en humor!

· Meegaan met de gevoelens van je kind in plaats van met oplossingen te komen. Laat het kind zelf de oplossing bedenken.

· Verschil tussen jongens & meisjes: dat had ik eerder moeten weten!

· Eyeopener!

 

 

 

WaarDatumTijd
Online (MS Teams)22 maart van 20.00 tot 22.00 uur (hierna nog 4 vervolgsessies) Deze datum is volgeboekt.20.00 - 22.00 uur
Online (MS Teams)18 mei van 20.00 tot 22.00 uur (hierna nog 4 vervolgsessies). Deze datum is volgeboekt.20.00 - 22.00 uur
Online (MS Teams)*21 juni van 20.00 tot 22.00 uur (hierna nog 4 vervolgsessies). Deze datum is volgeboekt.20.00 - 22.00 uur
*Max. 12 deelnemers. Cursus gaat door bij voldoende deelnemers. Aanmelden uiterlijk tot 3 dagen voor aanvang cursus.

Jeugdgezondheidszorg

Hoe kun je ons bereiken?

Heb je vragen buiten je vaste contactmomenten op het consultatiebureau?

Afsprakenbureau
Bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur voor het maken of wijzigen van afspraken met het consultatiebureau.
Tel. 088 0031 414

Voor inhoudelijke vragen over opvoeden en opgroeien:

Vul het contactformulier in en het dichtstbijzijnde consultatiebureau neemt persoonlijk contact met je op.

Telefonisch spreekuur: 
Tel. 088 0031 414
Op werkdagen tussen 9.00 en 11.00 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur.